ΠΥΡΟΜΕΤΡΙΚΟΙ ΚΩΝΟΙ ORTON	
    

ΠΥΡΟΜΕΤΡΙΚΟΙ ΚΩΝΟΙ ORTON

» Αρχική » ΚΑΜΙΝΙΑ » ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ (ΝΕΟ!!!) » ΠΥΡΟΜΕΤΡΙΚΟΙ ΚΩΝΟΙ ORTON

 

 

 

 

ΠΥΡΟΜΕΤΡΙΚΟΙ ΚΩΝΟΙ ΑΥΤΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΙ 

Οι αυτοστηριζόμενοι πυρομετρικοι κώνοι στέκονται μονοι τους πανω στην πυρόπλακα που θα τοποθετηθούν. Παράγουν υψηλής επαναληψιμότητας  αποτελέσματα μια που το ύψος εδρασης τους και η γωνία κλίσης ειναι "ενσωματωμένα". Ειναι μια ένδειξη του θερμικού φορτίου , σαν συνδυασμος του χρόνου και της θερμοκρασίας.


Χρήση των πυρομετρικών κώνων.


Οι πυρομετρικοι κώνοι χρησιμοποιούνται για να εξακριβώσουν το θερμικό φορτίο που εφαρμόζεται στα κεραμικά μέσα σε ένα καμίνι. Κοινή πρακτική είναι να χρησιμοποιούνται πολλαπλά σέτ από τρεις συνεχόμενης αριθμησης κώνους που τοποθετούνται στρατηγικά ανάμεσα στα κεραμικά ωστε να καλύψουν ενα ευρύ φάσμα θερμοκρασίας. Ο πρώτος κώνος στην σειρά ονομάζεται "οδηγός" (guard cone) , ο δεύτερος είναι ο κώνος "ψησίματος" (firing cone) και ο τρίτος είναι ο κώνος "φύλακας" (guard cone). Ενας κώνος θα λυγίσει όταν θερμανθεί με ένα θερμικό προφίλ θερμοκρασίας και χρόνου. Ενας μεγαλύτερος ή μικρότερος λυγισμός ενός κώνου μέσα σε ένα καμίνι δείχνει καλές πρακτικές ψησίματος. Η ερμηνεία του σημείου λυγισμού του κώνου είναι μια αξιοσημείωτη βοήθεια για να κανετε βελτιώσεις στις συνθήκες ψησίματος μέσα στο καμίνι και να ελέγξετε την επαναληψιμότητα και την ομοιομορφία της θερμοκρασίας μέσα στο καμίνι. 

Συμπεριφορά των πυρομετρικών κώνων.
Τυπικά χρειάζεται 15 με 25 λεπτά για ενα κώνο για να αρχίζει να λυγίζει. Αυτο εξαρταται απο τον αριθμό του κώνου. Ο κώνος λυγίζει αργά στην αρχή αλλά μόλις φτάσει στο μισο της διαδρομής (ώρα 3:00), τότε λυγίζει γρήγορα. Οταν η κορυφή του κώνου αγγιξει το ιδιο σημείο επιπέδου με την βάση του τότε θεωρούμε ότι το ψήσιμο ειναι κανονικό. Αυτο ειναι το σημείο που καθορίζονται τα ισοδύναμα των θερμοκρασιών. Διαφορές ανάμεσα σε ένα κώνο που ακουμπά στο ράφι και σε ένα κώνο που είναι στην θεση 04:00  είναι μικρές , συνήθως 1 με 2 βαθμοι Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες που παρουσιάζονται στους πίνακες εχουν προσδιοριστεί κατω απο ελεγχόμενες συνθήκες ψησίματος μέσα σε ηλεκτρικο καμίνι και σε ατμοσφαιρικό αέρα. Οι θερμοκρασίες παρουσιάζονται για συγκεκριμένους ρυθμούς θέρμανσης. Οι ρυθμοί αυτοι θέρμανσης είναι για τους τελευταίους 100οC του κύκλου ψησίματος. Διαφορετικοι ρυθμοί ψησίματος θα αλλαξουν την ισοδύναμη θερμοκρασία.Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες για μεγαλύτερους ρυθμούς θέρμανσης και χαμηλότερες για μικρότερους ρυθμούς θέρμανσης.


Ταξινόμηση κατά:


Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24% 


   
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


   
Επικοινωνία
ΕΥΡΩΚΕΡΑΜΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.
Ανατολικής Θράκης 4 
Τ.Κ. 57009 Καλοχώρι - Θεσ/νίκη
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Tρι-Τετ-Πεμ-Παρ
 09:00-17:00

Τηλ.: 2310752950
Κιν : 6972320990
         
           
          
e-mail : info@eurokeramiki.gr
© 2017 - eurokeramiki.gr
Επικοινωνία
ΕΥΡΩΚΕΡΑΜΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.
Ανατολικής Θράκης 4 
Τ.Κ. 57009 Καλοχώρι - Θεσ/νίκη
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ-Tρι-Τετ-Πεμ-Παρ
 09:00-17:00

Τηλ.: 2310752950
Κιν : 6972320990
         
           
          
e-mail : info@eurokeramiki.gr
© 2017 - eurokeramiki.gr
Back to top